Egy országon belül bárhol fel lehet venni/elküldeni a pénzt, ahol van Western Union kirendeltség. USA-ba, Kanadába és Mexikóba való küldés esetén jelölni kell az államot, utóbbi esetén a várost is.

Magyarországon kizárólag magánszemélyek vehetik igénybe és csak magánszemélynek lehet küldeni pénzt.
A szolgáltatás igénybevétele 18 éves korhatárhoz kötött.

A készpénzátutalás címzettjének értesítése a feladó feladata és felelőssége.

A szolgáltatást kizárólag személyesen lehet igénybe venni. Ehhez mindenképp be kell fáradni egy magyarországi Exclusive Cash Kft. kirendeltségbe, ahol csak készpénzben, forintban tud felvenni/utalni. 2016. június 30-tól USA dollárban (USD) csak abban az esetben tud pénzt felvenni, ha az Amerikai Egyesült Államokban adták fel, és csak abban az esetben tud pénzt feladni, ha Magyarországról Kínába vagy Vietnámba küldi. Bankszámlán keresztül a tranzakciók lebonyolítása nem lehetséges.
Bővebben kérjük, tájékozódjon az ügyfélszolgálati telefonszámunkon: +36-1/267-4369

Pénz kifizetésekor a címzettnek kötelezően tudni kell:

  1. A tízjegyű pénzátutalási ellenőrző számot (MTCN)
  2. Küldő nevét
  3. Feladási országot (USA és Mexikó esetén az államot is)
  4. Feladott összeget

Felvételkor és küldéskor egyaránt az ügyfélnek a személyazonosságát egy érvényes okmánnyal kötelezően igazolnia kell. Kérjük, részletesebben az Exclusive Cash Kft.-nél elfogadható okmányokról tájékozódjon itt.

Az átutalás személyre szóló! A Western Union Általános Szerződési Feltételeinek értelmében, az Ön biztonsága érdekében meghatalmazást nem áll módunkban elfogadni sem küldéskor, sem kifizetéskor.

Csak az országot, ahol a címzett felveszi a pénzt (USA, Kanada és Mexikó esetében állam/város is) és a pontos(!) nevét, ahogyan az a felvételkor az általa használt személyazonosító okmányban szerepel.
A kellemetlenségek elkerülésének érdekében kérjük fokozottan ügyeljenek a nevek pontosságára, ugyanis bármilyen eltérés esetén a pénzt külföldön nem fizetik ki!

Okmány nélküli kifizetés csak bizonyos országokban elérhető, korlátozott feltételek mellett (meghatározott összeghatárig) lehetséges. Ilyen esetekben kérjük, hívja mindig az ügyfélszolgálati számunkat (+36-1/267-4369), ahol bővebb felvilágosítást nyújtanak. Magyarországon a szolgáltatás kizárólag érvényes okmány megléte esetén vehető igénybe.

Az átutalt összeg átváltása a Western Union saját aktuális árfolyamán történik, amit naponta több alkalommal módosít. Az aktuális árfolyamokról az ügyfélszolgálati telefonszámunkon kaphat bővebb felvilágosítást (+36-1/267-4369).

Egy átutalásban utólag kizárólag a küldő személyesen tud bármilyen változtatást kezdeményezni korlátozott lehetőségek mellett, amihez ki kell tölteni egy adatmódosítási kérelmet (itt), majd visszafáradni azzal bármely Exclusive Cash kirendeltségbe, ahol fel kell mutatni a feladási nyomtatvány ügyfélpéldányát és azt a személyazonossági okmányt, amivel a pénzt feladta. További részletekről érdeklődhet az ügyfélszolgálati telefonszámunkon (+36-1/267-4369).

Bármilyen kétség vagy eltérés esetén az Exclusive Cash Kft. a pénz kifizetését az Ön biztonsága érdekében megtagadhatja. Csak akkor fizetünk ki átutalást, ha a rendszerben lévő név pontosan egyezik az okmányban szereplő névvel.
Név(betű)eltérésekre nem áll módunkban kifizetni (leánykori névre, becenévre, művésznévre, rövidített nevekre történő átutalás nem megengedett). Ilyen esetekben fel kell venni a kapcsolatot a küldővel, mert csak Ő tud javíttatni a neveken.
Kérjük, hogy a pénz elküldése előtt feltétlenül egyeztessen a küldővel a nevek pontos használatával kapcsolatosan!

A szolgáltatás neve Western Union Money Transfer (Will Call Money Transfer), ami a magánszemélyek közötti készpénz-átutalási szolgáltatás.
A Western Union a világon számos átutalási lehetőséget nyújt, mint pl. Western Union Quickpay stb…, azonban ezek Magyarországon az Exclusive Cash Kft.-nél jelenleg nem elérhetők. A külföldről küldött Western Union Money Order csekkek a kereskedelmi bankokban válthatók be.

Ilyen célból a Western Union készpénz-átutalási szolgáltatást nem szabad igénybe venni! Sose küldjön pénzt ismeretlen személynek! Ne adja ki a tranzakció bármely adatát harmadik fél részére. Az ilyen célokból igénybevett átutalás nem rendeltetésszerű használatnak minősül.

NE KÜLDJÖN PÉNZT:

  1. nem létező, kitalált személynek,
  2. ismeretlen személynek,
  3. internetes áru vagy szolgáltatás ellenértékeként,
  4. bármilyen kereskedelmi átutalás biztosítékaként.
  5. ne küldjön pénzt olyan rokonának, barátjának, akinek nem áll szándékában a pénzt felvenni

A tesztkérdéses készpénz-átutalás célja, hogy olyan személyek részére küldhessen pénzt, akik személyazonosító okmányukat elvesztették. A TESZTKÉRDÉS RENDELTETÉSELLENES HASZNÁLATÁNAK MINŐSÜL, HA AZT AZ ÜGYFÉL AZ ÁTUTALÁS KIFIZETÉSÉNEK KÉSLELTETÉSE ÉRDEKÉBEN HASZNÁLJA FEL.

A nem rendeltetésszerű használatból eredő károkért az Exclusive Cash Kft. nem vállal felelősséget!